SMS poruke i čestitke za pravoslavnu Novu godinu 2020

Sa zlatnih visina poslušaj glas od Boga, voli sebe i bližnjeg svoga. Neka srce glas ti čuje, pusti da duša poveruje. Zdravlje nek je u domu tvome, želim ga tebi i tvome svakome. Neka te krepi vera davna… SREĆNA NOVA PRAVOSLAVNA !!!

Oganj gori, vino teče, Srbi slave ovo veče… Srpska nama noćas stiše, pravoslavci sad su bliže… I u ime pravoslavlja, srećna Nova, puno zdravlja!

Što je bilo uvek biće, Srbin slavi i slaviće; običaji to su davni, a mi Srbi pravoslavni, tradiciju nastavimo i potomstvu ostavimo. Neka slavi ko god može, pomozi im Hriste Bože. Srećna Srpska Nova.

Da li nova ili stara, nije to stvar kalendara.
Već do srca i do volje do želje da bude bolje.
Godine se razne slave, al’ računa samo glavna
za mene, će uvek biti najvažnija Pravoslavna.
Srećna Nova godina.

     Oj narode Srpski slavni, narode moj pravoslavni, slavi danas nek se znade da za      SRPSTVO ima nade. Nek se čuje pesma, graja nek nas vera večno spaja. Srećna vam pravoslavna Nova godina.

     Ako si u srcu Srbin pravi, neka se večeras Srpska slavi, budi ponosan i gore glavu za krst časni i srpsku slavu. Srećna vam srpska godina nova, neka vam bude kao iz snova.

Nova je godina vreme za slavlje, a ja ti želim dobro zdravlje. Ostvari svaku svoju želju, život provedi u veselju a sve što ti srcu nemir stvara nek ti odnese godina stara. SREĆNA PRAVOSLAVNA.

Snage u srcu, u duši volje, molim se Gospodu da bude bolje, da narod srpski niko ne gazi, uvek da hodamo po pravoj stazi. Molim se za našu braću po veri, za dobre ljude, pa čak i zveri. Uzdam se uvek u veru slavnu i zato slavim Pravoslavnu. Srećna srpska Nova.

Dok čestitku šaljem ovu, PRAVOSLAVNU čekam novu, i krstim se sa tri prsta da nam bude vera čvrsta, i u ime pravoslavlja, srećna Srpska, puno zdravlja!

Ja sam Srbin, s tim se dičim jer na pretke svoje ličim, i godinu Srpsku slavim, tradiciju da nastavim. Ko je slavi ovog dana, Bog ga čuvo od dušmana, i svaku mu sreću dao i od zla ga sačuvao. Srećna Srpska Nova.

Jedan starac meni reče, slavi sine ovo veče, a zbog sreće i zbog zdravlja i našega PRAVOSLAVLJA. Neka znade ko god nije da si SRBIN iz SRBIJE. Srećna Nova godina.

Ja godinu čekam novu, kad i svaki Srbin pravi,
slavim je, jer đed mi reče, Pravoslavna da se slavi.
Tradiciju čuvaj svoju običaje roda svoga,
Voli bližnje, Veru staru i jednoga Hrista Boga.
Srećna Srpska nova godina.

Jedva čekam da sat odbroji, da vam poželim srećnu godinu Novu, najdraži moji, i neka svaki otkucaj sata, pošalje sreću na vaša vrata. Srećna nova Pravoslavna.

Ko god slavi Pravoslavnu nek ga sreća uvek prati,
neka čini svakom dobro i nek mu se dobro vrati.
Srećna Nova godina!

U vremena ona davna, slavila se Pravoslavna, slavili je naši preci, zato i ti kazuj deci, običaje neka paze svoju Veru nek’ ne gaze. Srećna Nova godina.

Pravoslavci srećna Nova nek’ vam bude ko iz snova,
puna zdravlja, sreće, para mnogo bolja nego stara.

Nove i stare spajaju se želje, želim ti ljubav od svih jaču, želim ti sreću od svega veću. Neka zvezda sreće zauvek nad tobom sja, sve najbolje od srca želim ti ja. Srećna Pravoslavna!

Pravoslavni srpski sine noćas gladaj u visine,
kad ponoćni sat otkuca iz pušaka da se puca,
da sve pršti i prangija nebo da se celo sija.
Neka znade i ko nije, da si Srbin iz Srbije!

radiosrce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

TRENIRAJTE BESPLATNO KARATE SA NAJBOLJIMA: -KARATE KLUB „TOPLIČANIN“-

Wed Jan 15 , 2020
KARATE KLUB „TOPLIČANIN“,JEDAN OD NAJTROFEJNIJIH I NAJMASOVNIJIH SPORTSKIH KLUBOVA U TOPLICI,SA TRADICIJOM OD 49 GODINA USPEŠNOG RADA, VRŠI UPIS U BESPLATNU ŠKOLU KARATEA!! KARATE UTIČE POVOLJNO NA PSIHOFIZIČKI RAZVOJ I DISCIPLINU KOD DECE,A KOD STARIJIH ODRŽAVA TELO ZDRAVIM I VITALNIM. – RAZVIJAJTE SE PRAVILNO-BUDITE ZDRAVI – TRENIRAJTE BESPLATNO KARATE SA […]
RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube