САОПШТЕЊЕ

СТАЊЕ БЕЗБЕДНОСТИ НА ПОДРУЧЈУ ПУ ПРОКУПЉЕ ЗА ЈАНУАР 2024. ГОДИНЕ

Припадници Министарства унутрашњих послова Полицијске управе у Прокупљу, у месецу јануару 2024. године, одржали су повољно стање безбедности на територији коју покрива Полицијска управа у Прокупљу и остварили добре резултате рада.

У јануару 2024. године укупно је извршено 46 кривичних дела што је за 10 мање у односу на исти период прошле године и то: 39 дела општег криминала, 5  дела еколошког криминала, 2 кривична дела из области високотехнолошког криминала док није било кривичних дела из области привредног криминала.

У јануару месецу 2024. године расветљено је 13 кривичних дела са непознатим извршиоцима што је за 3 дела више него у посматраном периоду прошле године.  

Из области здравља људи у јануару месецу 2024. године регистрована су 4 кривична дела  и то: 2 кривична дела  неовлашћена производња и стављање у промет  опојних дрога и 2 кривична дела неовлашћено држање опојних дрога.

Стање Јавног реда и мира на подручју ПУ Прокупље у месецу јануару 2024. године је повољно, евидентирано је 6 прекршаја из области ЈРМ.  

Безбедност саобраћаја у јануару 2024. године карактерише смањење укупног броја саобраћајних незгода за 5 незгода у односу на јануар 2023. У месецу јануару 2024. године догодило се 10 саобраћајних незгода док се у истом периоду 2023. године догодило 15 саобраћајних незгода. Није било саобраћајних незгода са погинулим лицима, док је смањен број саобраћајних незгода са материјалном штетом.

Полицијски службеници саобраћајне полиције санкционисали су 1.517 прекршаја  по Закону о безбедности саобраћаја на путевима.

Такође су у току месеца јануара предузимане мере на безбедносном покривању школа на подручју ПУ Прокупље. Припадници полиције наставили су сарадњу са представницима школа, а у циљу повећања безбедности у школама, посебно ученика. До сада није било евидентираних тежих облика нарушавања Јавног реда и мира и вршења кривичних дела у зонама школе.

Што се тиче ревизије оружја, од 05.08.2023. године до 31.12.2023.године, започето је 4.267 поступака ревизије а од 01.01.2024. до 08.02.2024. године започето је 626 ревизија.

Полицијска управа у Прокупљу, током јануара 2024. године, примила је 773 захтева за издавање личних карата, 351 захтева за издавање биометријских путних исправа, 649 захтева за издавање возачких дозвола, 64 захтева за издавање пробних возачких дозвола и издала је 639 саобраћајних дозвола.  

Полицијски службеници Полицијске управе у Прокупљу ће и у наредном периоду наставити са активним безбедносним покривањем подручја, ради безбедносне превенције и спречавања извршења кривичних дела, прекршаја и остваривања адекватне безбедности саобраћаја на путевима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

OVE SEDMICE U CINEPLEXX NIŠ BIOSKOPU VAS OČEKUJE ANIME NIGHT, BLOCKBUSTER NIGHT SA FILMOM "DINA: DRUGI DEO" I JOŠ MNOGO DOBRIH NASLOVA.

Wed Feb 21 , 2024
Od događaja u Cineplexx Niš bioskopu vas očekuje Anime Night, 22. februara sa početkom u 20 časova, kada premijerno možete pogledati animirani film „Ubica demona: Hašira obuka” (Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba: To the Hashira Training) reditelja Haruoa Sotozakija. Najsrećnije posetioce na poklon očekuju mange (Darkwood izdavaštva). Ove sedmice izdvajamo […]

You May Like