Бесплатна правна помоћ у Прокупљу

Са циљем пружања бесплатне правне помоћи угроженим грађанима Прокупља, Правни факултет у Нишу и Град Прокупље, данас почињу да спроводе програм „Мобилна правна клиника“.

-Бесплатну правну помоћ, угрожени грађани са територије града Прокупља, моћи ће да добију сваког другог понедељка од 12 часова у свечаној сали Градске управе Прокупље. Поред професора ове високошколске образовне установе, у пружању бесплатне правне помоћи учествоваће и студенти факултета. Укључена је и Адвокатска комора из Ниша, коју је ангажовао Правни факултет, а све у складу са законом о пружању бесплатне правне помоћи, рекао је градски већник Дејан Живковић.

Правни факултет у Нишу, у сарадњи са USAID-овим пројектом „Правда за све“, после паузе од пар година због ковида, поново почиње да пружа правну помоћ грађанима Прокупља и Житорађе.

-Захваљујем се овом приликом градоначелнику Прокупља на препознавању важности оваквог једног пројекта, односно могућности да Прокупчани добију бесплатну правну помоћ. Са грађанима, који имају правне проблеме раде адвокати Адвокатске коморе у Нишу, заједно са професорима Правног факултета и у сарадњи са нашим студентима. Они  ће овом приликом имати могућност да стекну нека додатна знања и вештине, која ће им сутрадан бити битна за развој неке њихове професионалне каријере. Са друге стране, грађанима, који имају правне проблеме биће пружена адекватана помоћ, или правни савет или писање поднеска, уколико је то потребно, истакао је у име Правног факултета Дарко Димовски.

Он је навео да ће сваког другог понедељка, по пет пријављених грађана, разговарати са правним тимом, у циљу решавања проблема који имају.

Сви заинтересовани грађани, за програм „Мобилна правна клиника“, могу да се пријаве шефу Кабинета градоначелника лично, канцеларија бр. 33 у Градској управи или путем мејла: kabinet@prokuplje.org.rs.

  • Related Posts

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You Missed

    Вече лепе музике

    Вече лепе музике

    35. ВИДОВДАНСКИ СУСРЕТИ ПЕНЗИОНЕРА ТОПЛИЧКОГ ОКРУГА

    35. ВИДОВДАНСКИ СУСРЕТИ ПЕНЗИОНЕРА ТОПЛИЧКОГ ОКРУГА

    Letovanje 2024.

    Letovanje 2024.

    SPORTSKA INFORMACIJA

    SPORTSKA INFORMACIJA

    Бесплатна правна помоћ у Прокупљу

    Бесплатна правна помоћ у Прокупљу

    Град Прокупље добио бесповратна средства за куповину минибуса

    Град Прокупље добио бесповратна средства за куповину минибуса