Бесплатна правна помоћ у Прокупљу

Са циљем пружања бесплатне правне помоћи угроженим грађанима Прокупља, Правни факултет у Нишу и Град Прокупље, данас почињу да спроводе програм „Мобилна правна клиника“.

-Бесплатну правну помоћ, угрожени грађани са територије града Прокупља, моћи ће да добију сваког другог понедељка од 12 часова у свечаној сали Градске управе Прокупље. Поред професора ове високошколске образовне установе, у пружању бесплатне правне помоћи учествоваће и студенти факултета. Укључена је и Адвокатска комора из Ниша, коју је ангажовао Правни факултет, а све у складу са законом о пружању бесплатне правне помоћи, рекао је градски већник Дејан Живковић.

Правни факултет у Нишу, у сарадњи са USAID-овим пројектом „Правда за све“, после паузе од пар година због ковида, поново почиње да пружа правну помоћ грађанима Прокупља и Житорађе.

-Захваљујем се овом приликом градоначелнику Прокупља на препознавању важности оваквог једног пројекта, односно могућности да Прокупчани добију бесплатну правну помоћ. Са грађанима, који имају правне проблеме раде адвокати Адвокатске коморе у Нишу, заједно са професорима Правног факултета и у сарадњи са нашим студентима. Они  ће овом приликом имати могућност да стекну нека додатна знања и вештине, која ће им сутрадан бити битна за развој неке њихове професионалне каријере. Са друге стране, грађанима, који имају правне проблеме биће пружена адекватана помоћ, или правни савет или писање поднеска, уколико је то потребно, истакао је у име Правног факултета Дарко Димовски.

Он је навео да ће сваког другог понедељка, по пет пријављених грађана, разговарати са правним тимом, у циљу решавања проблема који имају.

Сви заинтересовани грађани, за програм „Мобилна правна клиника“, могу да се пријаве шефу Кабинета градоначелника лично, канцеларија бр. 33 у Градској управи или путем мејла: kabinet@prokuplje.org.rs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

SPORTSKA INFORMACIJA

Sun Jun 9 , 2024
U nedelju,09.06.2024.god. u Vranju je održan 25.međunarodni karate turnir “Vranje open 2024.” u sportskoj hali u Vranju. Ženska ekipa karate kluba Topličanin nastupila je sa četiri takmičarke u katama i jednom takmičarkom u borbama. Postignuti su sledeći rezultati u katama: PETKOVIĆ SENA-zlatna medalja BJELICA DANICA-zlatna medalja RISTIĆ LENA-srebrna medalja BJELICA […]

You May Like