Резидбом и заливањем вином првих чокота, чланови Удружења виноградара “Топлица” у Прокупљу, обележили су своју славу, Светог Трифуна.
Председник прокупачког Удружења виноградара, Слободан Станковић, изјавио је да је добро што се из годину у годину повећавају површине под виновом лозом и што се млади све више опредељују за производњу грожђа и вина.
-Вина из “Топличких винограда” и појединих породичних винарија, враћају се на виноградарску мапу Србије. Осим локалне самоуправе, виноградари велику помоћ имају и од стране саветодаваца Пољопривредно стручне службе. Захваљујући овој помоћи и применом нових технологија и стандарда, вина са подручја нашег града имају купце широм света, изјавио је Станковић.
-Прокуље и Топлица увек су били познати по производњи грожђа и вина. Добро је што се у последње време све већи број младих опредељује да диже нове засаде. Помоћ у подизању нових винограда и куповини потребне механизације, пружа им Министарсто пољопривреде, шумарства и водопривреде и локална самоуправе, изјавио је он и додао да стручне службе на територији нашег града, увек стоје на располагању пољопривредницима, како би им дали потребне савете за побољшање производње.
За дугогодишњи допринос у раду, Удружење је истакнутим појединцима доделило признања.