Општа болница Прокупље међу првих 10 здравствених установа у Србији са унапређеном сигурношћу информационог система

На основу споразума између Министарства здравља и Канцеларије за ИТ и еУправу, започето је премештање софтверских решења у којима се воде подаци о лечењу пацијената из домова здравља и болница широм Србије у Државни дата центар у Крагујевцу, који примењује највише безбедносне стандарде у чувању података.

Општа болница „Др Алекса Савић“ Прокупље је једна од првих 10 здравствених установа у Србији чији је систем мигриран, а још пет установа ће спровести процес миграције до краја маја. Овим је започет процес којим ће фазно бити обухваћене све здравствене установе у Србији.

Овим процесом је омогућен почетак обједињавања свих здравствених података у еКартон, будући јединствени централизовани регистар здравствених података свих пацијената.

Здравствене установе чији су системи до сада мигрирани су Дом здравља Гроцка, Дом здравља Рековац, Дом здравља Бујановац, Дом здравља Мали Зворник, Општа болница Прокупље, Дом здравља Рашка, Дом здравља Куршумлија, Дом здравља Нови Кнежевац, Општа болница Сремска Митровица, Дом здравља Нови Београд и Дом здравља Горњи Милановац.

Циљ обједињавања података је боље и ефикасније лечење пацијената, лакши приступ подацима од стране лекара и пацијената, боље планирање здравствених услуга, боље распоређивање средстава за лечење и повезивање података из приватног и јавног здравственог сектора. Процес миграција праћен је изградњом јединствене здравствене мреже Републике Србије, која ће повезати све здравствене установе што ће омогућити поуздану и безбедну размену података, као и развој будућих напредних решења услуга у области здравства.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Uskršnja igra za naše mališane uz kompaniju Leoni

Mon Apr 22 , 2024

You May Like