„Михољски сусрети села 2024.“ у септембру у Џигољу

Град Прокупље потписао је уговор са Министарством за бригу о селу о организовању манифестације „Михољски сусрети села 2024. године“. Уговор је испред Града Прокупља, са министром Миланом Кркобабићем, потписао члан Градског већа  за пољопривреду, Александар Петковић.

-Овогодишња манифестација Михољски сусрети 2024. године, биће одржана у септембру у селу Џигољу. Планирана је као једнодневна промоција спортских дисциплина, старих заната, кулинарства и уметничких вештина. Учествоваће најмање десет села, а за сваку од наведених категорија такмичења, председници месних заједница предложиће такмичаре из својих средина, казао је већник Александар Петковић.

Како додаје, спортски део програма састојаће се од дисциплина које су готово заборављене, а то су, бацање камена с рамена, скок у даљ, бацање потковице и надвлачење конопца.

Програм народне традиције обухватиће такмичење у кулинарству, припрему најбоље пите банице, најбољег воћног сока, изложбу рукотворина и казивање здравица. Такмичење у културно уметничком програму обухватиће рецитовање, певање изворне народне музике, свирање неког инструмента.

Програмом манифестације предвиђен је и мини сајам прехрамбених производа произвођача са територије града Прокупља, а своје изложбене штандове имаће и Град Прокупље и Туристичка организација Града Прокупља.

Министарство за бригу о селу је за реализацију ове манифестације определило средства у износу од 457.554,75 динара, док је око 50.000 динара издвојила локална самоуправа.

Све сеоске месне заједнице које су заинтересоване за учешће на „Михољским сусретима села 2024.“, потребно је да се у наредном периоду јаве већнику за пољопривреду Александру Петковићу у канцеларији бр. 32 у згради Градске управе у Прокупљу, како би добили ближе информације о манифестацији и уједно извршили пријаву за учествовање.

  • Related Posts

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You Missed

    Вече лепе музике

    Вече лепе музике

    35. ВИДОВДАНСКИ СУСРЕТИ ПЕНЗИОНЕРА ТОПЛИЧКОГ ОКРУГА

    35. ВИДОВДАНСКИ СУСРЕТИ ПЕНЗИОНЕРА ТОПЛИЧКОГ ОКРУГА

    Letovanje 2024.

    Letovanje 2024.

    SPORTSKA INFORMACIJA

    SPORTSKA INFORMACIJA

    Бесплатна правна помоћ у Прокупљу

    Бесплатна правна помоћ у Прокупљу

    Град Прокупље добио бесповратна средства за куповину минибуса

    Град Прокупље добио бесповратна средства за куповину минибуса