Град Прокупље добио бесповратна средства за куповину минибуса

Министарство за бригу о селу доделио је Граду Прокупљу бесповратна средства за куповину минибуса, за потребе у сврхе које су од значаја за локалну самоуправу као што су превоз пољопривредника, културно уметничких друштава, спортиста, становника на сеоском подручју и др.

Уговор о дедели бесповратних средстава у износу од 7.000.000,00 динара потписао је градоначелник Прокупља Мирослав Антовић, који је рекао да је Прокупље једна од 17 локалних самоуправа чији су пројекти одобрени и да ће куповина минибуса знатно побољшати квалитет услуга локалне самоуправе.

-Захвални смо Министарству за бригу о селу што је међу првим оваквим пројектима определила бесповратна средства за Град Прокупље, тако да ћемо испоштовати све процедуре и у задатом року набавити минибус, казао је Антовић и додао да је реч о минибусу који има укупно 21 путничко седиште.

Приликом потписивања уговора са представницима локалних самоуправа, министар Милан Кркобабић је рекао да је 17 локалних самоуправа добило средства за куповину минибуса, што ће омогућити превоз становника и у најудаљенијим крајевима Србије. Кркобабић је посебно истакао да једно возило одлази на Косово и Метохију, у Ораховац. Тиме ће 750 становника у њихова три села имати решен превоз.

Средства које је издвојило Министарство за бригу о селу за ове намене износе 119 милиона динара, а јединице локалне самоуправе су учествовале са 50,7 милиона динара. Програмом је по једној пријави одобравано до 7 милиона динара.

Након потписивања уговора о додели бесповратних средстава, бесплатан превоз стиже у још 264 села.

Од почетка спровођења програма, 2021. године, укупно је решен превоз за житеље села у 78 јединица локалне самоуправе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Бесплатна правна помоћ у Прокупљу

Fri Jun 7 , 2024
Са циљем пружања бесплатне правне помоћи угроженим грађанима Прокупља, Правни факултет у Нишу и Град Прокупље, данас почињу да спроводе програм „Мобилна правна клиника“. -Бесплатну правну помоћ, угрожени грађани са територије града Прокупља, моћи ће да добију сваког другог понедељка од 12 часова у свечаној сали Градске управе Прокупље. Поред […]

You May Like