26. Radio-dani RAB SRBIJA

Bogata agenda 26. Radio-dana donosi dva panela,četiri predavanja i dve prezentacije, a skup će svečano otvoriti dr Katarina Tomašević, pomoćnica ministra informisanja i telekomunikacija i Maja Rakovic, predsednica RAB Srbija.

26. Radio-dani RAB SRBIJA biće održani od 29. do 31. oktobra, u Hotelu ,,Mona“ na Zlatiboru, kada će se na jednom mestu okupiti vlasnici, direktori, urednici, voditelji i dizajneri zvuka sa radio stanica članica RAB-a ali i kolege iz radio-stanica iz Hrvatske i Makedonije, kao i gosti iz drugih radijskih i novinarskih udruženja i televizija.  

Bogata agenda 26. Radio-dana donosi dva panela, četiri predavanja i dve prezentacije, a skup će svečano otvoriti dr Katarina Tomašević, pomoćnica ministra informisanja i telekomunikacija i Maja Rakovic, predsednica RAB Srbija.

Prvi panel biće posvećen novim medijskim zakonima koji su ove nedelje usvojeni, a govornici će biti dr Katarina Tomašević (pomoćnica ministra zadužena za elektronske komunikacije i poštanski saobraćaj u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija), Maja Rakovic (predsednica RAB SRBIJA) i advokati i medijski stručnjaci Stevan Pajović i Đorđe Kujović.

Drugi panel ima aktuelnu temu ,,Podkast – nova revolucija radija“, a panelisti će biti: Darko Buković (osnivač/glavni urednik podkasta Poslovni FM iz Hrvatske), Maša Golubić (programska direktorka Radija bravo! iz Hrvatske), Robert Čoban (vlasnik i direktor Color Press Group iz Srbije ) i Nikola Kovačević (general manager beogradskog NAXI radija).

Bojan Milosavljević, projektni menadžer Deska Kreativna Evropa održaće prezentaciju programa Kreativna Evropa – međusektorska saradnja.

Predavanje ,,DAB u službi radija“ održaće Ivan Jurković, programski direktor Extra FM radija iz Hrvatske.

Maša Golubić sa bravo! radija održaće predavanje ,,Dečiji radio“, a Tomislav Jakobović, konsultant, Brand Media Consulting – Content je sve.

Goranka Jednak Maksimović, ambasodorka Radiodays Europe imaće predavanje ,,AI u našem radiju: dobro društvo ili nepoželjan gost“.

Poslednjeg dana, Zoran Dovečer, direktor firme Smart City održaće prezentaciju softvera za primenu u radiju i televiziji.

Radio-dani će tradicionalno biti zatvoreni sednicom Skupštine članica RAB SRBIJA.

Radio ne može bez muzike, pa će tako prvo veče posetioce Radio-dana zabavljati pevači Boris Režak i Adi Šoše, drugo veče će nastupati Saša Lozar, Marko Vukes i Milan Bujaković. Obe večeri će svirati Shazam Band.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Održani 26.Radio dani RAB SRBIJA

Wed Nov 1 , 2023
26. Radio-dani RAB SRBIJA održani su, od 29. do 31. oktobra, na Zlatiboru. Brojni gosti sa radio-stanica iz zemlje i inostranstva, kao i gosti5 iz svih medijskih sfera aktivno su učestvovali prethodna tri dana na predavanjima i okruglim stolovima. Udruženje radio-stanica RAB SRBIJA organizovalo je 26. Radio-dane, u Hotelu ,,Mona” […]

You May Like