Традиционална представа прокупачких ђака одушевила публику

Учитељица Славица Чикарић је добар пример учитељице, која негује традицију и вредности прошлих времена и једна је од ретких која, у први план ставља ученика и његове потребе, али и истрајава у одржавању некадашњих мерила и метода у учионици, али и ван ње. Иновативна, оригинална и креативна, она више од две деценије подиже једнако креативне генерације ђака у Основној школи „Ратко Павловић Ћићко“.

Традиционално, са својим четвртим, завршним разредом, негде пред крај школске године, она, на врло лак, разумљив и допадљив начин, поред свих већ усвојених лекција, своје ђаке научи још нешто ново кроз игру и глуму. Овога пута то је учинила кроз представу „Шира од плавог неба, наша је љубав храброст и вера“.

Да је ово била врло креативна лекција на сцени, потврдили су нам и посетиоци, највећим делом родитељи учесника, који нису крили одушевљење, због још једног оваквог наступа својих најмлађих суграђана.

Додала је да су у самој представи, поред IV/2 одељења, које броји 31 ученика, учествовали и наставник музичке културе Горан Копривица и директорка Основне школе „Ратко Павловић Ћићко“ Весна Тодоровић.

Подршка овим младим ствараоцима ни ранијих година није изостајала, јер су њихови мотиви и циљеви, који их воде и које желе да остваре увек узвишени, па се надамо да ће се Прокупчани, одазвати њиховом позиву, да и у наредним представама буду део онога што они стварају.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

POSAO ZA TEBE

Sat Apr 20 , 2024

You May Like