Svetski dan radija

Svetski dan radija obeležava se 13. februara od 2011. godine, kada je taj datum odabran od strane država članica UNESCO, a 2012. usvojen od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Radio je moćan medij za celo čovečanstvo i u svoj njegovoj raznolikosti, predstavlja platformu za demokratski diskurs. Na globalnom nivou, radio ostaje najšire konzumiran medij.

Ova jedinstvena sposobnost da dopre do najšire publike znači da radio može da pruži društvu različitost, da bude arena za sve glasove i mesto gde može da se čuje svačiji glas…

Radio od osnivanja nastavlja da bude jedan od medija kome se najviše veruje i koji je najkorišćeniji medij na svetu, i to je podatak različitih međunarodnih izveštaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

УДРУЖЕЊЕ ТОПЛИЧКИХ ВИНОГРАДАРА ОБЕЛЕЖИЛИ СВЕТОГ ТРИФУНА

Thu Feb 16 , 2023
Резидбом и заливањем вином првих чокота, чланови Удружења виноградара “Топлица” у Прокупљу, обележили су своју славу, Светог Трифуна. Председник прокупачког Удружења виноградара, Слободан Станковић, изјавио је да је добро што се из годину у годину повећавају површине под виновом лозом и што се млади све више опредељују за производњу грожђа […]

You May Like