СТАЊЕ БЕЗБЕДНОСТИ НА ПОДРУЧЈУ ПУ ПРОКУПЉЕ ЗА МАРТ 2024. ГОДИНЕ

Припадници Министарства унутрашњих послова Полицијске управе у Прокупљу, у месецу марту 2024. године, одржали су повољно стање безбедности на територији коју покрива Полицијска управа у Прокупљу и остварили добре резултате рада.

Укупан криминал, као и кривична дела општег криминала, бележе смањење у односу на март месец прошле године.

У овом периоду је забележено смањење броја кривичних дела против имовине за 64% у односу на исти период прошле године, смањен је број кривичних дела крађе и тешке крађе и није било извршених кривичних дела разбојништво.

У марту 2024. године укупно је извршено 53 кривична дела што је за 2 мање у односу на исти период прошле године и то: 41 дело општег криминала, 10 дела еколошког криминала, 2 кривична дела из области привредног криминала, док кривичних дела из области високотехнолошког криминала није било.

У марту месецу 2024. године расветљено је 5 кривичних дела са непознатим извршиоцима и 13 учинилаца је ухваћено на делу.

Из области здравља људи, у марту месецу 2024. године регистровано је 12 кривичних дела неовлашћено држање опојних дрога, 1 кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и реализоване су 3 заплене.

Стање Јавног реда и мира на подручју ПУ Прокупље у месецу марту 2024. године је задовољавајуће, забележен је мањи број прекршаја у односу на исти период прошле године, нити је било нарушавања jавног реда и мира у већем обиму. Евидентирано је 6 прекршаја из области ЈРМ, што је за 4 прекршаја мање у односу на исти период прошле године.

Безбедност саобраћаја у марту 2024. године карактерише смањење укупног броја саобраћајних незгода. У месецу марту 2024. године догодило се 9 саобраћајних незгода. Број саобраћајних незгода са настрадалим лицима је мањи за 5 незгода у односу на март 2023 године, као и број настрадалих лица који је мањи за 6, док саобраћајних незгода са погинулим лицима није било.

Полицијски службеници саобраћајне полиције санкционисали су 1.548 прекршаја по Закону о безбедности саобраћаја на путевима.

Такође су у току месеца марта предузимане мере на безбедносном покривању школа на подручју ПУ Прокупље. У циљу наставка реализације пројекта ,, Заједно и безбедно кроз детињство“ припадници полиције наставили су спровођење радионица ученицима основних школа, а у циљу повећања безбедности у школама, посебно ученика.

Полицијска управа у Прокупљу, током марта 2024. године, примила је 769 захтева за издавање личних карата, 480 захтева за издавање биометријских путних исправа, 724 захтева за издавање возачких дозвола, 92 захтева за издавање пробних возачких дозвола и издала је 708 саобраћајних дозвола.

Полицијски службеници Полицијске управе у Прокупљу ће и у наредном периоду наставити са активним безбедносним покривањем подручја, ради безбедносне превенције и спречавања извршења кривичних дела, прекршаја и остваривања адекватне безбедности саобраћаја на путевима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Традиционална представа прокупачких ђака одушевила публику

Sun Apr 14 , 2024
Учитељица Славица Чикарић је добар пример учитељице, која негује традицију и вредности прошлих времена и једна је од ретких која, у први план ставља ученика и његове потребе, али и истрајава у одржавању некадашњих мерила и метода у учионици, али и ван ње. Иновативна, оригинална и креативна, она више од […]

You May Like